Aretha Franklin, die vorige week op 76-jarige leeftijd overleed, heeft geen testament gemaakt. Over de nalatenschap met een waarde van naar schatting 70 miljoen euro zijn daardoor wrijvingen ontstaan onder nabestaanden.

Het grote probleem zou zijn dat de levenspartner van Franklin de afgelopen dertig jaar, de inmiddels gepensioneerde brandweerman Willie Wilkerson (70), nooit is getrouwd met de zangeres. Zij zou tot twee keer toe in het huwelijk hebben willen treden met de brandweerman, maar daar onder druk van de kinderen van hebben afgezien.

De vier kinderen die nauw betrokken zijn geweest bij de carrière van Franklin zouden er nu op staan dat de hele erfenis in de familie blijft, schrijft CNN. Dan kunnen Clarence (63) en Edward Franklin (61), Ted White (54) en Kecalf Cunningham (48) als kinderen elk op een kwart van de nalatenschap rekenen.

Franklin kreeg als jonge tiener al twee kinderen en later uit relaties met twee mannen nog twee kinderen. De eerste twee zijn met de familienaam door haar grootmoeder opgevoed. 

Vijf legendarische optredens van Aretha Franklin
132
Vijf legendarische optredens van Aretha Franklin