AMSTERDAM - Barbara Barend is vanaf het aankomende televisieseizoen het nieuwe gezicht van de sportprogramma's van RTL Nederland. De 30-jarige sportjournaliste zal onder meer elke vrijdag en maandag bij RTL 5 'Voetbal Insite' presenteren.

Tevens neemt Barend de presentatie voor haar rekening van de darts-uitzendingen en vanaf volgend jaar ook Wimbledon. De afgelopen drie jaar presenteerde Barend bij de TROS het programma 'Z@ppsport'. Daarnaast was ze sinds 1999 als presentatrice en eindredactrice verbonden aan AT 5 Sport.

Groot talent

Volgens Jaap Hofman, programmaleider van RTL 5 is Barbara Barend een ´groot talent dat zich de afgelopen jaren goed heeft ontwikkeld'. Hofman: "Zij beschikt over veel kennis van sport en in het bijzonder van voetbal."

Enorme kick

Barend reageerde verheugt. "Ik hou van live televisie, ik hou van interviewen en ik hou van sport. Dat ik nu de kans krijg die passies te verenigen, vind ik een enorme kick".

Cum laude

Barend werd op 30 juni 1974 geboren in Amsterdam. Na het gymnasium te hebben afgerond, vertrok ze naar de Universiteit van Texas, waar ze in 1996 cum laude afstudeerde in ´business administration´.