AMSTERDAM - De laatste Star Wars-film 'Revenge of the Sith' heeft George Lucas geen windeieren gelegd. Het afgelopen jaar verdiende hij het meeste geld van alle beroemdheden in de Verenigde Staten. Volgens de ranglijsten van het Amerikaanse 'Forbes Magazine' was de regisseur goed voor 290 miljoen dollar (240 miljoen euro).

Op de zogenaamde 'power ranking-lijst', die te vergelijken is met de Nederlandse Quote 500, staat de regisseur echter niet op de eerste maar op de vierde plaats. Oprah Winfrey staat op nummer één. 'Forbes' houdt ook rekening met hoe vaak en in welke mate de persoonlijkheid in de media verschijnt. Met haar talkshow die wekelijks door dertig miljoen kijkers in 112 landen wordt bekeken staat Winfrey bovenaan.

Vorig jaar stond Winfrey nog op de derde plaats op de ranglijst, toen stond Mel Gibson op nummer één door de publiciteit die zijn film 'The passion of the Christ' kreeg. Dit jaar ruilde hij van plaats met Winfrey. Golfer Tiger Woods staat net als vorig jaar op nummer twee.

De overige namen in de top tien zijn basketballer Shaquille O'Neal, Steven Spielberg, Johnny Depp, Madonna, Elton John en Tom Cruise.