AMSTERDAM - De Nederlandse rapper Baas B is woensdagavond weer vrijgelaten, nadat hij dinsdagavond was gearresteerd wegens betrokkenheid bij een vechtpartij in Amsterdam. Dat bevestigde donderdag zijn advocaat E. Roethof.

Bij de arrestatie werd ook rapper Kimo opgepakt, ook hij is inmiddels weer vrijgelaten. In totaal werden zes mensen aangehouden. Een ruzie tussen de twee zou de oorzaak zijn van een grote vechtpartij waarbij honkbalknuppels werden gebruikt.

Klappen

De raadsman van Baas B zegt dat de rapper nu eerst even rust neemt en dat ze daarna bekijken wat ze verder voor stappen ondernemen. Baas B, die met Lange Frans een rapduo vormt, raakte gewond bij de vechtpartij, maar zou zelf ook klappen hebben uitgedeeld. Ook Kimo raakte gewond.

Zinloos

De ruzie onstond in een café aan het Marie Heinekenplein en verplaatste zich naar buiten. Baas B en Kimo zijn geen vrienden. Kimo maakte een eigen rap op de hit van Lange Frans en Baas B Zinloos, over zinloos geweld.

Daarin maakt Kimo een toespeling op seks die hij zou hebben gehad met het zusje van Baas B. Kimo wil niet zeggen of hij een aanklacht gaat indienen tegen Baas B.