Dave Roelvink is van plan om na zijn dronkenmansrit van afgelopen weekend een cursus over alcoholgebruik te gaan volgen. Verder zei de 24-jarige dj dinsdag dat hij voorlopig niet meer naar de fles grijpt.

"Ik heb begrepen dat er een cursus bestaat waarbij je een betere kijk krijgt op het gebruik van alcohol in het verkeer", vertelde Roelvink bij de presentatie van SBS6-programma De Roelvinkjes: effe geen cent te makken. "Wat je jezelf ermee kan aandoen, maar ook natuurlijk wat je anderen ermee kan aandoen. Die ga ik volgen."

Roelvink vindt zelf dat hij "iets ongelofelijk stoms" heeft gedaan. "Ik kan het, hoe graag ik zou willen, ook niet meer terugdraaien. Ik heb er enorm veel spijt van en heb besloten in ieder geval voorlopig geen druppel meer te drinken."

Roelvink trok zaterdag de aandacht van de politie toen hij met hoge snelheid door zijn woonplaats Landsmeer reed. Vervolgens ging hij met 180 kilometer per uur over de A10, waar maximaal 100 kilometer per uur gereden mag worden.

Op het Surinameplein in Amsterdam werd Roelvink uiteindelijk klemgereden door de politie. Uit een blaastest bleek dat hij ruim 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd.

"Ik kan alleen maar zeggen dat het me ontzettend spijt", aldus Roelvink. "Ik ben mezelf even uit het oog verloren op dat moment. Meer kan ik er op dit moment niet aan doen."