Edsilia Rombley ziet zichzelf niet als het soort moeder dat ook per se de beste vriendin van haar twee dochters moet zijn. De veertigjarige zangeres vindt dat ze een andere rol in hun leven heeft.

"Ik ben een verzorgende moeder en heb regels en principes. (…) Ik hoop dat ze zich veilig, geliefd en gewild voelen, en ik doe mijn best om ze op te voeden tot respectvolle volwassenen met de juiste normen en waarden. Ik hoop ze een goede basis mee te geven en vind het belangrijk dat het leuke, lieve meiden blijven die het verschil tussen goed en kwaad weten", zegt Rombley in een interview met De Telegraaf.

Rombley, die komend najaar haar nieuwe album Piano ballads volume II uitbrengt, en haar echtgenoot Tjeerd Oosterhuis (46) hebben twee dochters: de achtjarige Imaani en vierjarige Aisa-Lynn. Om het reilen en zeilen thuis in de hand te houden, verdelen ze de taken.

"We hebben allebei een baan met onregelmatige werktijden. En ik ben een beetje een controlfreak; die combinatie levert me af en toe wel stress op. Gelukkig springt Tjeerd altijd bij. Hij brengt de kinderen ook naar school, naar bed of naar uitjes.​​​​​​​​​​​​​"

Als beide ouders verhinderd zijn, biedt de vaste oppas uitkomst. "Maar het liefst zijn wij er zelf voor de kinderen", aldus de zangeres.