Lola en Holly Mae Brood hopen van harte dat hun moeder Xandra zeventien jaar na het overlijden van hun vader een nieuwe man ontmoet. Volgens Xandra zijn haar dochters er meer mee bezig dan zijzelf.

"Natuurlijk zou het leuk zijn om iemand te hebben, maar dan moet het ook wel heel erg bijzonder zijn. Zonder gedoe", aldus Xandra, die sinds het overlijden van de zanger en kunstenaar "een enkele relatie" heeft gehad "maar niets noemenswaardigs". 

In gesprek met De Telegraaf vertelt ze niet te denken ooit nog te gaan samenwonen. "In de loop der jaren ben ik zo gewend geraakt om mijn eigen leven in te delen. Ik zit er niet op te wachten om rekening te houden met een ander of commentaar te krijgen, omdat ze vinden dat ik mijn huis moet opruimen en dat soort ongein. Maar op die types val ik sowieso niet."

Xandra denkt nog regelmatig terug aan haar relatie met de kunstenaar. Het gemis slaat vooral op onverwachte momenten toe. "Als ik een bepaald nummer hoor of hem onverwachts op televisie zie, dan kan het gebeuren dat ik ineens triest word. Verder valt het wel mee. Het is ook al lang geleden, natuurlijk."

Ze vindt het jammer dat haar man hun dochters niet heeft zien opgroeien. "Lola zou nog zoveel dingen aan hem willen vragen over het leven. Dat kan niet meer. Holly was nog maar zes toen hij overleed, dus zij kent Herman eigenlijk bijna helemaal niet. Hij wist wel dat zij danste, maar heeft niets meegemaakt van wat zij inmiddels heeft gedaan en bereikt. Dat moet hij allemaal missen, maar Herman zou een trotse vader zijn geweest."