Rihanna vraagt maandag in een tweet aan minister-president Mark Rutte en minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking om 100 miljoen dollar (87,5 miljoen euro) voor onderwijs voor kinderen in ontwikkelingslanden.

"Hoi Sigrid Kaag en Mark Rutte. Ik weet dat Nederland in februari pleitte voor wereldwijd onderwijs, dus ik zou graag willen dat jullie me steunen. Gaan jullie 100 miljoen dollar geven voor GPforEducation op het Global Citizen Festival op 29 september?" schrijft Rihanna. De zangeres sluit haar bericht in het Nederlands af. "Dank je."

De zangeres noemt in het bericht ook haar stichting Clara Lionel Foundation.

Het Global Citizen Festival in New York is gratis, maar alleen toegankelijk voor mensen die zich inzetten voor de acties van Global Citizen. Deze organisatie wil extreme armoede in de wereld aanpakken.

Kaag reageerde dinsdagochtend via Twitter op het bericht van Rihanna. "Dit klinkt ons als muziek in de oren. Nederland steunt onderwijs altijd. Alle plannen worden volgende maand bekendgemaakt in New York. Ik hoop je daar te zien!"