Britney Spears moet haar ex Kevin Federline 100.000 dollar (88.000 euro) betalen. Volgens de rechter is de zangeres verantwoordelijk voor de juridische kosten die hij in de lopende alimentatiezaak tussen de twee maakt.

De 36-jarige Spears zou haar ex op dit moment per maand 20.000 dollar (zo'n 17.500 euro) alimentatie betalen, schrijft The Blast. Dat bedrag is enige jaren geleden vastgesteld, maar de zangeres is in de tussentijd een stuk meer gaan verdienen, waardoor haar ex meer geld wil.

Volgens een bron van The Blast heeft de vader van Spears, die haar financiën beheert, hem al een verhoging van 10.000 dollar per maand aangeboden. Federline wees dat voorstel af.

De advocaten van de zangeres hebben in een formeel antwoord op het verzoek om meer alimentatie aangegeven dat ze al meer betaalt dan ze zou hoeven.

De twee delen de voogdij over zoons Sean (12) en Jayden (11) en Spears zou naast de 20.000 per maand ook de schoolkosten, bijlessen, hobby's, kleding en elektronica van de jongens betalen.