SANTA BARBARA - Michael Jackson viert zijn vrijspraak als een mijlpaal in de geschiedenis, die te vergelijken is met de val van de Berlijnse Muur in 1989. Volgens Jackons website (www.mjjsource.com ) is 13 juni 2005, de dag waarop de zanger werd vrijgesproken, "onderdeel van de geschiedenis".

Om het belang van deze dag te onderstrepen worden websitebezoekers ook gewezen op andere belangrijke momenten in de wereldgeschiedenis: de geboorte van Martin Luther King, de val van de Berlijnse Muur en de vrijlating van Nelson Mandela.

De popster zette dinsdag ook nog een persoonlijke boodschap op de website: "Dank aan mijn familie, vrienden en fans voor alle liefde en steun. Ik zal nooit vergeten dat ik van jullie allemaal houd. Michael". De boodschap was te lezen onder de grote kop "OVERWINNING".

De 46-jarige popartiest grijpt de vrijspraak van beschuldigingen over misbruik van een minderjarige jongen wel aan om zijn leefpatroon te veranderen. Jacksons' advocaat, Thomas Mesereau, zei tegen Amerikaanse media dat de zanger niet langer het bed zal delen met jongetjes. "Hij zal zich niet langer zo kwetsbaar opstellen", aldus Mesereau.

Volgens de advocaat zal de zelfverklaarde 'King of Pop' voorlopig bij zijn familie bijkomen van de slopende rechtszaak. Jackson heeft volgens Mesereau de afgelopen maanden nauwelijks geslapen en slecht gegeten. Mesereau verklaarde dat de openbaar aanklager "belachelijk tekeer is gegaan" tegen zijn cliënt. De zanger gaat wat Mesereau betreft "een mooie toekomst" tegemoet.