RIJSWIJK - "We hadden zijn vrijspraak wel verwacht", zegt Janneke van der Linden van de Nederlandse fanclub van Michael Jackson, die maandagavond werd vrijgesproken van alle aanklachten die tegen hem waren ingediend. "We zijn sprakeloos en heel blij voor hem", vertelt ze opgelucht.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Volgens de Amerikaanse jury heeft Jackson zich onder meer niet schuldig gemaakt aan seksueel misbruik van een minderjarige. Hij is vrijgesproken, maar hij is wel kapotgemaakt, zegt Van der Linden. "Ik denk niet dat hij lachend de zaal uitloopt."

Forums

De fanclub probeert de vreugde met anderen te delen, maar volgens Van der Linden zijn de forums op internet overbelast. De leden van de clubs hangen daarom de hele avond met elkaar aan de telefoon om elkaar van het laatste nieuws op de hoogte te stellen. Van der Linden vertelt opgewonden dat er binnenkort een heel groot feest zal zijn om de vrijspraak te vieren. "Ik kan er nog niet veel over zeggen, alleen dat het niet in Nederland plaatsvindt."

Vreugde is er ook bij internetfanclub MJ Online. "Onze felicitaties zijn vannacht aan Michael Jackson, de familie Jackson en zijn fantastisch juridisch team verzonden", meldt voorzitter Wesley Noorhoff.

Onschuld

"MJ Online en Michael's fans hebben geen moment getwijfeld aan zijn onschuld en zijn verheugd dat deze nu bevestigd is na een lang durende rechtszaak", zegt de voorzitter. "Het steeds weer horen van de woorden "not guilty" was een emotioneel en fantastisch moment."

MJ Online gaat ervan uit dat Jackson een come-back maakt, laat Noordhoff weten, maar "het is afwachten in welke vorm dat zal zijn".

Sony

Nederlandse fans benaderen platenmaatschappij Sony dinsdag met diverse felicitatiemailtjes na de vrijspraak van de popster Michael Jackson. Eerder al kreeg Sony cadeautjes van Jackson-fans, die op die manier hun ster wilden steunen.