Brad Pitt ontkent dat hij Angelina Jolie in de afgelopen 1,5 jaar geen geld heeft betaald voor de zorg van hun kinderen. Volgens Angelina Jolie heeft haar man, sinds de twee uit elkaar zijn gegaan, geen "zinvolle alimentatie" betaald voor de zes kinderen.

Pitt's advocaat Lance Spiegel stelt in door CNN verkregen documenten dat de acteur 8 miljoen dollar (6,9 miljoen euro) aan Jolie leende voor de aankoop van haar huidige huis. Daarnaast betaalde hij 1,3 miljoen dollar aan rekeningen voor Jolie en de kinderen.

Volgens advocaat Spiegel zijn de juridische stappen van Jolie "een overduidelijke tactiek om de media te manipuleren en naar haar hand te zetten".

Pitt en Jolie gingen in september 2016 uit elkaar, maar zijn nog altijd niet gescheiden. De 43-jarige actrice vindt de scheidingszaak nu wel erg lang duren en besloot dinsdag naar de rechter te stappen.

Advocaat Samantha Bley DeJean zei in een verklaring dat het betalen van alimentatie een probleem zou zijn voor Pitt. Jolie en haar advocaat stellen voor om voor de rechter te verschijnen, zodat de financiële zaken besproken kunnen worden.