Angelina Jolie, die recentelijk van advocaat wisselde in haar scheidingszaak met Brad Pitt, wil de zaak zo snel mogelijk afronden.

Bronnen melden aan TMZ dat de actrice hoopt dat ze nog dit jaar officieel van Pitt kan scheiden. Volgens de entertainmentsite heeft haar nieuwe advocaat documenten ingediend die de rechter verzoeken om de echtscheiding dit jaar definitief te verklaren.

Momenteel zijn de twee ook verwikkeld in een zaak over het regelen van het ouderlijk gezag. Zowel Pitt als Jolie zou graag een regeling willen, maar ze worden het maar niet eens over de opvoeding van hun zes kinderen.

Jolie zou dusdanig graag een einde aan haar huwelijk zien, dat zij erop zou aandringen dat de scheiding wordt rondgemaakt voordat er een besluit is genomen over het ouderlijk gezag van het voormalige acteurskoppel.

Volgens de advocaat van Jolie heeft Pitt sinds de breuk van twee jaar geleden "geen significante financiële bijdrage" aan de zorg van hun kinderen geleverd. Er zou een "informele regeling" tussen de twee exen zijn getroffen, maar Pitt zou die niet hebben nageleefd. Daarom wil Jolies advocaat dat de rechter ook hierover regels opstelt.

Rechter wilde dat Pitt kinderen vaker zou zien

Na de breuk, die in september 2016 werd aangekondigd, kwam naar buiten dat de 54-jarige Pitt jarenlang te veel alcohol heeft gedronken. De kinderen zijn bij hun moeder gaan wonen en Pitt mocht ze op gezette tijden en onder toezicht bezoeken.

Midden juni werd bekend dat de rechter had besloten dat Jolie haar ex-man te weinig toestond hun gezamenlijke kinderen te zien. De rechter sprak zijn oordeel uit: de actrice moest Pitt meer gelegenheid geven zijn kinderen te zien.

De rechter oordeelde dat het in het belang van de kinderen is een gezonde band met hun vader te hebben en dat Jolie ervoor moest zorgen dat er voldoende gelegenheid voor de acteur zou komen om de veertienjarige Pax, de dertienjarige Zahara, de twaalfjarige Shiloh en de tienjarige tweeling Knox en Vivienne te zien.

Laura Wasser vertegenwoordigde Jolie in deze zaak, maar die zou zijn opgestapt nadat de actrice te onredelijke eisen stelde in de zaak, zo meldden ingewijden.