De vechtscheiding tussen Mel B en haar ex Stephen Belafonte lijkt voorbij. Het voormalige koppel en hun advocaten hebben onder leiding van een rechter een aantal afspraken gemaakt om er een punt achter te zetten. 

De onderhandelingen duurden drie dagen, meldt Daily Mail dinsdag. 

De krant heeft ook met Belafonte gesproken: "Ik ben ongelooflijk blij", zegt hij tegen de Britse tabloid. "Ik heb alles gekregen wat ik wilde. We hadden dit maanden geleden al moeten afronden. Het is een opluchting dat het nu voorbij is."

De 43-jarige Mel B (volledige naam Melanie Brown) en Belafonte houden gezamenlijk gezag over hun zesjarige dochter Madison. Verder hebben ze afgesproken dat ze voortaan minstens 180 meter bij elkaar uit de buurt blijven, met uitzondering van speciale gelegenheden rondom hun dochter. 

Vermeende affaire met oppas

De voormalige Spice Girl moet verder de juridische kosten van haar 43-jarige ex van ruim 300.000 euro betalen. Ook moeten ze beiden na de verkoop van hun huis 474.000 euro opzijzetten voor openstaande belastingschulden. Ook krijgt Belafonte van de zangeres meer dan 4.000 euro alimentatie per maand.

Het voormalige stel zette vorig jaar na een huwelijk van tien jaar een punt achter de relatie. De zangeres stelde destijds dat ze jarenlang is mishandeld door haar man. Ook beweerde ze dat hij en hun oppas jarenlang een affaire hadden.