Demi Lovato, die twee weken geleden na een vermoedelijke overdosis werd opgenomen in het ziekenhuis, verblijft momenteel in een afkickkliniek.

Volgens TMZ werd de zangeres zaterdag ontslagen uit het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles en vloog ze daarna met een privévliegtuig naar de kliniek, die zich net buiten Californië bevindt.

Zondag liet Lovato voor het eerst van zich horen sinds haar ziekenhuisopname. In een bericht op Instagram bedankt ze haar fans en familie voor de steun die ze kreeg.

"Ik ben altijd open geweest over het gevecht tegen mijn verslaving", schrijft de 25-jarige Lovato. "Ik heb geleerd dat deze ziekte niet zomaar overgaat. Ik moet het zelf overwinnen en daar ben ik nu mee bezig. Ik dank God dat ik nog leef."

"Ik heb tijd nodig om beter te worden en me te focussen op mijn afkicken en herstel. Ik zal jullie liefde nooit vergeten en ik kijk uit naar de dag dat ik kan zeggen dat ik er weer helemaal ben. Ik blijf vechten."

Zangeres zou eerder elke vorm van hulp hebben geweigerd

Lovato werd twee weken geleden in het ziekenhuis opgenomen na een vermoedelijke overdosis. Volgens bronnen van TMZ had ze maanden geleden een terugval en raakte ze weer aan de drugs. Daarbij weigerde ze iedere vorm van hulp.

Ze zou echter enorm geschrokken zijn door haar ziekenhuisopname en zich bereid hebben getoond zich in een kliniek te laten opnemen.