De Amsterdamse grachten staan zaterdagmiddag vol voor de jaarlijkse Canal Parade. Ook veel bekende Nederlanders vieren het feest mee.

"Wij hebben er zin in", schrijft Rik van de Westelaken, die de televisieregistratie van de Parade samen met Ellie Lust presenteert. 

Leco van Zadelhoff viert het feest samen met onder meer Fred van Leer in Amsterdam, blijkt uit een foto van Leco. Ook Antje Monteiro is van de partij, zij vaart mee op de regenboogboot.

Patrick Martens, Soy Kroon en Holly Mae Brood staan te dansen op de GTST-boot. De soapies strijden voor homoacceptatie, want volgens hen leiden scènes met LHBTI'ers in de serie nog te vaak tot commotie en boze reacties op Twitter.

Tim Hofman en vriendin Lize Korpershoek dossen zich voor de gelegenheid uit als David Bowie op de cover van zijn album Aladdin Sane.

3FM-dj Domien Verschuuren en zijn vriendin Caroline hadden hetzelfde idee.

Sanne Vogel is tijdens Pride Amsterdam extra trots op haar stad. "Eigenlijk vind ik het de mooiste dag van het jaar. Dat het gevierd wordt dat we in een land wonen waar je mag zijn wie je bent, dat je mag liefhebben van wie je houdt, wat helaas in vele landen nog lang niet zo is", schrijft ze op Instagram.

Kees Tol toont zijn outfit aan al zijn volgers. Op de foto is te zien hij een regenboogvlag op zijn broek en been heeft geschilderd. 

De tachtig deelnemende boten aan de Canal Parade vertrokken vanaf het Oosterdok. Behalve langs de kade zijn er ook veel bekende Nederlanders op het water. Zo varen onder meer zangeres Carolina Dijkhuizen, minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse zaken), minister Ingrid van Engelshoven (OCW), zangeres Eleni Foureira en burgemeester Femke Halsema van Amsterdam mee.