Laura Wasser, de advocaat die Angelina Jolie vertegenwoordigt in haar strijd met ex Brad Pitt om de omgangsregeling van hun kinderen, zou zijn opgestapt.

Bronnen melden aan TMZ dat Wasser vindt dat Jolie veel te onredelijk is in haar eisen. Zo wenst de actrice dat Pitt de kinderen helemaal niet meer mag zien. "Ze zit vol woede en is ontzettend onredelijk", weet de bron te vertellen.

Dit leidde ertoe dat Wasser, zelf een groot voorstander van co-ouderschap, besloten zou hebben Jolie niet meer te willen vertegenwoordigen. Jolie zou inmiddels al een andere firma hebben benaderd die haar kan bijstaan in de zaak.

Rechter oordeelde: Pitt mocht kinderen vaker zien

Pitt zou lang hebben geprobeerd er samen met Jolie uit te komen, maar "was klaar met aardig zijn". Hij besloot toen naar de rechter te stappen.

Midden juni werd bekend dat de rechter had besloten dat Jolie haar ex-man te weinig toestond hun gezamenlijke kinderen te zien. De rechter sprak zijn oordeel uit: de actrice moest Pitt meer gelegenheid geven zijn kinderen te zien. 

De rechter oordeelde dat het in het belang van de kinderen is een gezonde band met hun vader te hebben en dat Jolie ervoor moest zorgen dat er voldoende gelegenheid zou komen voor de acteur om de veertienjarige Pax, de dertienjarige Zahara, de twaalfjarige Shiloh en de tienjarige tweeling Knox en Vivienne te zien.

Na de breuk, die in september 2016 werd aangekondigd, kwam naar buiten dat de 54-jarige Pitt jarenlang te veel alcohol heeft gedronken. De kinderen zijn bij hun moeder gaan wonen en Pitt mocht ze op gezette tijden en onder toezicht bezoeken.