Zangeres Jacqueline Govaert wil "liever niet" dat haar kinderen ooit meedoen aan de talentenjacht The Voice Kids. Het voormalig Krezip-bandlid "gunt het ze om lekker kind te blijven en inde luwte op te groeien".

"Dat kan tegenwoordig niet meer als je met zoiets meedoet", vertelt Govaert in gesprek met VROUW.

"Wat dat betreft gaat het nu anders dan vroeger; wij begonnen met Krezip met lokale optredens en groeiden langzaam verder", vervolgt de zangeres, moeder van zoon Billie (9) en dochter Sis (7).

"Nu sta je meteen op Youtube en dan gaat het veel harder. Dat lijkt me zo'n heftige start: eerst heeft iedereen het over je en dan moet je eigenlijk nog beginnen."

Zangeres vermijdt spotlights liever

Govaert treedt op als soloartiest sinds Krezip stopte in 2009, maar bekent eigenlijk liever niet in het middelpunt van de belangstelling te staan.

"Ik durf niet eens een feestje te geven voor mijn verjaardag, want dan komt iedereen voor mij en ben ik verantwoordelijk voor de sfeer en zo."

Haar theatershow, die in oktober van start gaat, komt volgens de zangeres "meer voort uit de liefde voor het vak, dan dat het echt bij haar past". "Maar ik ga steeds meer van dit vak houden en nu wil ik het niet meer kwijt."