Patricia Paay, die tot voor kort in twee verschillende rechtszaken verwikkeld was, heeft zin om weer aan het werk te gaan. De commotie is inmiddels grotendeels voorbij.

In gesprek met RTL Boulevard zegt Paay dat ze zich "veel vrolijker voelt". "Ik heb zin om ertegenaan te gaan en wil weer een beetje aan het werk", vertelt de presentator.

Paay heeft al wat "leuke dingetjes" toegeworpen gekregen. "Ik ga voor Linda de Mol dingen doen, voor haar festival." Verder prijst ze ook de steun van haar echtgenoot Robbert Hinfelaar (30). "Ik heb een hartstikke leuke man die goed achter me heeft gestaan. Een ander was allang weggelopen", aldus Paay.

De 69-jarige presentator won onlangs de zaak tegen weblog GeenStijl, die in februari een link deelde naar een seksvideo waarin Paay te zien was.

GeenStijl handelde volgens de rechter onrechtmatig en daarom ontving de oud-zangeres een schadevergoeding van 30.000 euro.

Paay hield weinig over van schadevergoeding

Van het geld heeft ze naar eigen zeggen weinig overgehouden, wegens de "enorme kosten" die zij in het belang van het proces moest uitgeven. "Maar ik ben blij met de uitkomst en dat ik in mijn recht sta", vertelt Paay in Boulevard.

De andere zaak waarin zij verwikkeld is, draait om de sekspoppen die Johan Vlemmix van de presentator op de markt wilde brengen. Zij eiste een schadevergoeding van 30.000 euro van de Eindhovense ondernemer.

De twee treffen elkaar op 28 augustus in de rechtbank.