Demi Lovato is bereid zich in een afkickkliniek op te laten nemen nadat ze uit het ziekenhuis ontslagen wordt.

Daarover zijn al afspraken met een kliniek gemaakt, schrijft TMZ. Het was lange tijd onduidelijk of Lovato, die vorige week werd opgenomen na een vermoedelijke overdosis, wel naar een kliniek wilde voor behandeling.

Eerder zei een ingewijde die voor Lovato werkt dat hij of zij afscheid van de 25-jarige zangeres zou nemen als ze geen hulp zou zoeken. "Ze kan doodgaan al ze dat niet doet, en ik ga niet toekijken en dan aanhoren dat ik niet heb ingegrepen."

Lovato is eerder verslaafd geweest aan drank en drugs en liet in maart dit jaar weten zes jaar nuchter te zijn. In juni bracht ze echter het nummer Sober uit, waarin ze door liet schemeren toch een terugval te hebben.

TMZ meldt verder dat mensen in de omgeving van de zangeres dachten dat ze dood was op het moment dat ze haar vonden na de overdosis. Een beveiliger van Lovato zou meteen eerste hulp hebben toegepast en op die manier mogelijk haar leven hebben gered. 

Naar verluidt kan Lovato elk moment ontslagen worden uit het ziekenhuis waar ze ligt, het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles.