De politie in de Amerikaanse staat Georgia heeft een arrestatiebevel voor James Mason, de manager van R. Kelly, uitgevaardigd. Hij zou de vader van een van de vriendinnen van de zanger met de dood bedreigd hebben.

Volgens Timothy Savage zei Mason in mei door de telefoon tegen hem: "Ik ga je familie iets aandoen. Als ik je zie, dan pak ik je, ik vermoord je."

Omdat het een telefoongesprek tussen drie personen was, zou er een getuige van de doodsbedreigingen zijn. De manager zegt tegenover TMZ dat hij bereid is mee te werken aan het politieonderzoek.

Savage is de vader van Joycelyn Savage. Hij beweert dat zijn dochter en andere vrouwen gegijzeld worden in een sekssekte van de zanger. Robert Kelly, zoals de zanger voluit heet, zou bepalen wanneer de vrouwen eten, wanneer ze mogen douchen, of ze het huis uit mogen en ze verbieden contact te hebben met de buitenwereld.

Ook zou hij seks met ze hebben en daar opnames van maken. Joycelyn Savage heeft dat sinds de geruchten vorig jaar op gang kwamen meerdere keren ontkend, volgens haar vader onder dwang.