HEEMSKERK - De zon lijkt zowaar even tevoorschijn te komen achter de donkere wolken, als Rafael van der Vaart en zijn bruid Sylvie Meis onder begeleiding van kerkklokken en trompetgeschal uit een witte koets stappen. Onder luid gejuich en geklap van het publiek treedt het tweetal vrijdagmiddag de Laurentiuskerk in Heemskerk binnen. In de katholieke kerk in de geboorteplaats van de voetballer geven Van der Vaart en Meis elkaar het jawoord.

Bekijk video: Modem/ Breedband


De trouwkoets van Rafael van de Vaart en Sylvie Meis op weg naar het feest - Lia Baltus

Een groot aantal belangstellenden heeft de regen, die zojuist nog met bakken uit de hemel kwam, getrotseerd om een glimp van het paar op te vangen. Van achter de dranghekken maar ook vanuit woningen wordt geprobeerd een plaatje te schieten van de bruid en bruidegom, die op de rode loper gewillig poseren voor de massaal toegestroomde pers.

Donkerblauw pak

De voetballer, die Ajax volgend seizoen verruilt voor de club HSV in de Duitse havenstad Hamburg, zegt ja tegen de presentatrice/actrice in een donkerblauw pak. Meis draagt een crèmekleurige, strapless jurk met lange sleep, die zij heeft laten maken door de Libanese ontwerper Elie Saab. De bekende visagist Mari van de Ven en Dani Bles, styliste van veel sterren, zijn de hele dag aanwezig om ervoor te zorgen dat Meis er onberispelijk uitziet.

Groot feest

De 'Beckhams van Nederland' pakken hun bruiloft groots aan. Na de kerkelijke inzegening volgt er een groot feest in Chateau Marquette, een kasteel in Heemskerk. SBS6 heeft het koppel betaald om beelden van de bruiloft, behalve van het feest, vrijdagavond te mogen uitzenden in het programma Shownieuws.

Maarten Stekelenburg, keeper van Ajax, stapt vrijdag ook in het huwelijksbootje. Ajax-voetballer Wesley Sneijder trouwt zaterdag 18 juni met zijn vriendin.