AALSMEER - Voor de vijfde editie van Big Brother hebben zich tot dusver ongeveer 5000 kandidaten aangemeld, die nu allemaal worden gescreend. Dat aantal is wel iets minder dan de animo voor voorgaande edities, maar tv-producent Endemol verwacht het aantal aanmeldingen uiteindelijk op hetzelfde niveau zal komen te liggen als bij die eerdere afleveringen.

Endemol roept potentiële kandidaten nog steeds op om zich te melden, omdat het bedrijf een zeer grondige casting doet. Volgens een woordvoerder van het bedrijf valt of staat het programma met de selectie van de twaalf bewoners van het nieuwe Big Brother-huis. Het reality-programma is vanaf eind augustus/begin september te zien bij Talpa.

Afgebroken

Het BB-huis in Almere, waar het televisieprogramma aan zijn internationale opmars begon, is afgebroken. Daarom bouwt Endemol nu een nieuw huis op het eigen studiocomplex in Aalsmeer. Het onderkomen wordt aangebouwd bij een bestaande studio.

Soundmixshow

Endemol gaat meerdere programma's maken voor de nieuwe zender van John de Mol. Eén daarvan is het programma 'Performing as...', een talentenjacht die is gebaseerd op de Amerikaanse versie van de Soundmixshow.

Die show is, meer dan het origineel, gericht op het nadoen van hedendaagse artiesten, om zo een jonger publiek te bereiken. Ook voor deze uitzendingen zoekt Endemol nog kandidaten.

Het Blok

Deze week werd verder duidelijk dat Talpa een bouwprogramma gaat maken onder de naam De Bouw. Daarin mogen mensen hun eigen droomvilla gaan bouwen. Deze show is vergelijkbaar met het Net5-succesnummer Het Blok.