AMSTERDAM - Nicole Kidman vindt dat haar ex-man Tom Cruise en zijn nieuwe liefje Katie Holmes het wat rustiger aan moeten doen. Zij waarschuwt het stel dat hun openlijke liefdesuitingen op een publiciteitsstunt lijken. De 37-jarige actrice, die 20 juni haar verjaardag viert, denkt dat de publieke optredens van het stel 'cynisme' kunnen opwekken over de 'echtheid' van hun relatie.

De 42-jarige Cruise en zijn 26-jarige Holmes werden in april voor het eerst gefotografeerd in Rome. Sindsdien grijpt de acteur iedere kans aan om zijn liefde te uiten. Zo laat het paar zich om de haverklap fotograferen en zeggen zij in interviews 'dolverliefd' zijn.

Het stel verscheen in de Oprah Winfrey-show, waar Cruise zonder enige gene en met veel omhaal vertelde dat hij van Holmes houdt. "Ik hou van deze vrouw en iedereen mag het weten", zei de Top Gun-acteur. Op de MTV Awards in Los Angeles kreeg Cruise zaterdag een prijs voor zijn gehele oeuvre uitgereikt door zijn liefje, waarop het stel 'innig' het podium verliet.

Vorige week verscheen in de Amerikaanse tabloids een aantal peilingen waaruit bleek dat een groot deel van de lezers denkt dat de relatie een publiciteitsstunt is. Door vaak voor de camera's van de paparazzi te verschijnen zou het stel extra aandacht willen krijgen voor hun nieuwe films. Cruise is deze zomer te zien in de nieuwe film van Steven Spielberg, 'War of the worlds' en Holmes in 'Batman begins'.