LOS ANGELES - Moet Michael Jackson zijn aandeel van 500 miljoen dollar in de muziek van de Beatles verkopen? Het is de vraag die bankiers en de muziekindustrie bezighoudt, terwijl een twaalfkoppige jury zich buigt over het vermeende kindermisbruik door de superster.

Jackson kocht de muziekrechten van de Britse groep twintig jaar geleden voor 48 miljoen dollar. Maar nu een accountant tijdens het proces tegen Jackson heeft verklaard dat 'The King of Pop' diep in de schulden zit, zal hij er misschien afstand van moeten doen.

Moeilijk hoeft dat niet te zijn, want volgens experts uit de muziekindustrie willen investeerders de Beatles-rechten, die veel geld genereren, maar wat graag hebben. Jackson en het Sony-concern zijn samen eigenaar van de liedjes van de Beatles.

Ondertussen heeft de jury in het proces tegen Jackson dinsdag de tweede dag van beraad achter de rug. De leden van de jury zijn nog niet tot een uitspraak gekomen. Inmiddels hebben zij veertien uur achter gesloten deuren doorgebracht.