LONDEN - De Amerikaanse tv-presentator Jerry Springer moet voor de rechter komen omdat een vrouwelijke gast in zijn show kort na de uitzending is vermoord door haar ex-man. De zoon van de vrouw houdt Springer verantwoordelijk. Hij diende een aanklacht in. De medewerkers van de Jerry Springer Show vinden dat ze niet verantwoordelijk zijn voor het misdrijf.
Jerry Springer

De zaak draait om ene Nancy Campbell-Panitz. In een uitzending (mei 2000) zou ze praten met haar ex-man over een mogelijke verzoening. Althans, dat dacht ze. Haar voormalige echtgenoot Ralf Panitz, met wie zij nog een 'knipperlichtrelatie' onderhield, stelde haar echter voor aan zijn nieuwe vrouw Eleanor. Nancy was woedend en onder luid gejoel van het publiek liep ze weg.

Dronken

De 'show' werd drie maanden later uitgezonden. De dronken Ralf zag de uitzending in een kroeg. Hij ging naar zijn ex-vrouw en sloeg haar dood. Juist die dag had Nancy een rechterlijk bevel afgedwongen om te voorkomen dat haar man nog in haar huis kwam.

Ralf zegt zo dronken te zijn geweest dat hij niets weet van een moord. Hij werd dit jaar veroordeeld tot levenslang. De zoon van het slachtoffer vindt nu dat alle ellende eigenlijk te wijten is aan Springer. Die zou de sfeer hebben gecreëerd waarbinnen de moord uiteindelijk kon plaatshebben.