AMSTERDAM - Tom Cruise is tijdens de MTV Movie Awards geëerd met een prijs voor zijn gehele oeuvre. Zijn nieuwe vriendinnetje Katie Holmes mocht de award aan hem uitreiken. De tienerfilms 'Napoleon Dynamite' en 'Mean Girls' waren de grote winnaars op het festijn dat zaterdag werd gehouden in Los Angeles. Beide films gingen met drie awards naar huis. 'Napoleon Dynamite' won de 'bak met gouden popcorn' voor beste film.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Actrice Lindsey Lohan, die vorige week nog werd aangereden door een opdringerige fotograaf won de award voor beste actrice in 'Mean Girls'. In haar dankwoord waarschuwde zij voor de paparazzi.

Een hoogtepunt van de avond was de reünie van een aantal leden van de cast van de Breakfast Club. Molly Ringwald, Ally Sheedy en Anthony Michael Hall waren aanwezig om geprezen te worden voor hun medewerking aan de legendarische film uit de jaren tachtig.

Mariah Carey trad op en de Foo Fighters vielen in voor Nine Inch Nails. Die hadden het optreden afgezegd omdat ze van MTV niet mochten optreden met een afbeelding van George W. Bush als achtergrond. Een verslag van de MTV Movie Awards wordt in Nederland op 9 juni uitgezonden.