De pornoactrice Stormy Daniels, die zegt in het verleden een affaire met de Amerikaanse president Donald Trump te hebben gehad, is in de staat Ohio gearresteerd. Ze wordt ervan verdacht drie undercoveragenten te hebben aangeraakt tijdens een optreden in een stripclub, meldt de politie.

Haar advocaat Michael Avenatti liet via Twitter weten dat zijn cliënt werd aangehouden bij een optreden in de stripclub Sirens in de stad Columbus. Volgens hem werd Daniels, die eigenlijk Stephanie Clifford heet, aangehouden omdat ze zich op het podium had laten aanraken. Dat zou weliswaar op een "niet-seksuele manier" zijn gebeurd, maar ook dat is verboden in Ohio.

Avenatti spreekt over een "politiek gemotiveerde" en "vooropgezette" arrestatie. Hij vraagt zich af of de politie niets belangrijkers te doen heeft dan het organiseren van dergelijke undercoveroperaties.

De politie zegt dat de aanhouding van Daniels samenhangt met een onderzoek naar mensensmokkel, prostitutie en andere strafbare praktijken in dergelijke clubs. Ook twee andere vrouwen zijn opgepakt in de stripclub Sirens. Medewerkers van stripclubs die geheel of gedeeltelijk naakt zijn mogen in Ohio geen klanten aanraken.

Trump

Daniels, die met een show door de VS reist, beweert in 2006 seks te hebben gehad met Trump, toen laatstgenoemde al met zijn huidige echtgenote Melania getrouwd was. De president ontkent die affaire. Daniels heeft Trump en diens advocaat Michael Cohen aangeklaagd.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!