Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Party, Privé, Weekend en Story. Met daarin deze week: hoe Maxima de nanny mepte en zelfs de krant haalde, de Bauers aan het bouwen zijn geslagen, Golden Earring zanger Barry Hay een piepkleine nieuwe liefde heeft, Rachel Hazes wederom geen makkelijke tante blijkt en dat niet iedereen is gediend van Vanessa's aardig bedoelde beauty-adviesjes. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

De Bauers bouwen

Moeite met camera's heeft Frans Bauer nooit gehad. Graag liet hij al zijn privésores door de camera vastleggen en in zijn realitysoap vastleggen. Miljoenen mensen waren elke week aan de buis gekluisterd om dit doodgewone gezinnetje te bekijken. En ook nu weet Frans weer de bladen te halen met iets doodnormaals. In Weekend en Party kunnen we zien hoe het huis van Frans in het Brabantse Fijnaart wordt verbouwd. De nieuwbouwbungalow heeft niet genoeg kamers om de drie zoontjes te herbergen en dus komt er een stuk huis bij.

Voor de camera's heeft Frans zich in een overall met kaplaarzen en veiligheidshelm gestoken en kijkt hij toe hoe een reusachtige machine heipalen in de grond dreunt. Het zal een lieve duit kosten, zo'n extra stuk aan het huis, maar Frans gooit zijn zuurverdiende centjes niet over de balk. Trots meldt hij dat hij helemaal zelf de tegeltjes van de badkamer heeft afgebikt. "Wat een werk zeg. Maar daar hebben we wel mooi zo'n tweeduizend euro mee uitgespaard", meldt de zanger blij. En dat is nu precies waarom iedereen Frans op handen draagt. Zó populair zijn en dan toch zo lekker gewoon blijven.

Milde rocker

De zanger van de good old 'Golden Earring', Barry Hay, staat te boek als een rocker van het oude stempel. Hoewel hij de 50 al is gepasseerd, heeft hij nog steeds een stoer imago. Steevast draagt hij een donkere zonnebril, versleten jeans en een leren jasje. En zingen kan hij ook nog als de beste. Maar Weekend heeft deze week een foto waarmee er behoorlijk afbreuk wordt gedaan aan zijn ruige rockersstijl. Want de fotograaf kiekte de zanger al wandelend met zijn hond. Niks mis mee, denk je misschien.

De zanger heeft echter geen wilde Duitse Herder of bijtgrage Pitbull, zoals je misschien zou denken. Nee, hij heeft een piepklein juffershondje. Modelletje miniscuul kuitenbijtertje, net zo klein als de hondjes waar Paris Hilton en Britney Spears ook mee knuffelen. Het is vast een leuk diertje en lief voor de kinderen, maar we moeten Weekend helemaal gelijk geven, want het beestje is allesbehalve stoer.

Maxi's losse handjes

Privé haalde deze week de nieuwsrubrieken van kwaliteitskrant NRC. Ze hebben een artikel over Maxima waardoor de Prins en zijn gemalin zich zó ernstig gekrenkt voelen, dat ze juridische stappen overwegen. En dát is nieuws. Wat is er aan de hand op De Horsten? Op de cover lezen we 'Koelde Maxima WOEDE op kindermeisje?'. Op de openingspagina's het verhaal over het licht ontvlambare temperament van Maxima. Ze zou regelmatig Zuid-Amerikaanse woede-uitbarstingen hebben en het personeel moet het dan ontgelden.

Zo ook één van de drie kindermeisjes, die continue wisseldiensten draaien. Die had dochter Amalia veel te lang laten huilen zonder moeder Maxima te halen om haar te troosten. Toen Maxi haar kind overstuur aantrof, ontstak ze in razernij en deelde zelfs een tik uit. De kinderjuf werd na het incident ook nog eens ontslagen. De Rijksvoorlichtingsdienst wilde niet reageren in Privé.

Geen 3 kindermeisjes

Maar nu Alexander en Maxima boos zijn over het artikel, komt er wel respons. De RVD ontkent dat er maar liefst 3 kindermeisjes in dienst zijn; het is er slechts één. En het is pas de tweede in dienst na Amalia's geboorte. Verder vinden Alexander en Maxima het verhaal inbreuk maken op hun leefsfeer en vinden ze dat het verhaal afbreuk doet aan de eer en goede naam van de prinses. Privé zal wel smullen van deze commotie, want ook negatieve publiciteit is publiciteit, nietwaar?

Hommeles bij Hazes

Tijdens zijn leven al gingen de verhalen rond over het karakter van de vrouw van André Hazes. Rachel zou rancuneus zijn, haar man bij zijn familie weghouden en een 'bitch' zijn als het om zakelijke dingen ging waar geld aan verdiend kon worden. Ze kreeg dan ook al snel de reputatie geen makkelijke dame te zijn. Ook na André's dood blijkt ze een bikkelharde zakenvrouw te zijn, die de regie strak in handen houdt. En o wee, als iemand aan haar kinderen komt! Privé heeft het verhaal van een woedende Rachel die uit kwaadheid zelfs haar kinderen van hun school haalde. Ze zou geklaagd hebben over het niveau van de school en ook vond ze er geen prettige sfeer hangen.

De bom barstte echter toen ze hoorde dat leerkrachten zich negatief over haar familie hadden uitgelaten. Razend haalde ze de kids van school en bracht ze naar een andere. Even verderop lezen we echter dat allebei de kinderen een leerachterstand hebben en inmiddels een klas zijn teruggezet. Dus stiekem denken we dat het niet helemaal aan het niveau van de school lag, maar ook aan het lage niveau de Hazeskids zèlf. Maar ja: probeer dát slechte nieuws maar eens aan een furieuze moeder Hazes te vertellen.

Nee dank je, Vanessa

't Is maar een klein stukje in Party, maar daarom niet minder grappig. Het blijkt dat 'plastic fantastic' Vanessa met ongevraagde beauty-adviezen Karin Bloemen heeft beledigd. Karin staat niet bepaald te boek als een vrouw die onzeker is over haar uiterlijk. Met haar volle postuur, fantastische jurken en bijzondere kapsels trekt ze juist altijd de aandacht naar zich toe. En toch kon Conny het niet laten haar te bestoken met dieettips en anti-rimpel aanbiedingen.

Karin zegt daarover: 'Conny -die ik best graag mag- geeft me dan tips voor m'n uiterlijk die ik helemaal niet wil.' Naar eigen zeggen houdt La Bloemen aan zo'n advies alleen een gevoel over dat ze er te zwaar en verzakt uitziet en dat daar echt iets aan gedaan moet worden. En daar wordt ze niet blij van.