MELBOURNE - Medewerkers van een ziekenhuis in de Australische stad Melbourne zijn boos dat oudere hartpatiënten eind mei werden verplaatst, zodat popster Kylie Minogue voor haar borstkankeroperatie een eigen afdeling tot haar beschikking kon krijgen.

Woordvoerder Jeff Jackson van de bond van medisch personeel zei donderdag tegen de Australische zender ABC dat artsen en ander ziekenhuispersoneel verontrust waren door de voorkeursbehandeling voor de popdiva.

Jackson liet weten dat hij de ziekenhuisdirectie van die bezorgdheid op de hoogte heeft gesteld. "Het is volstrekt onbevredigend dat zieke patiënten die een goede medische behandeling nodig hebben, worden verplaatst", aldus Jackson. Om herhaling te voorkomen, pleitte hij voor het herzien van de ziekenhuisprocedures.

De 37-jarige Minogue maakte half mei de diagnose van beginnende borstkanker bekend. Het nieuws riep in Australië geschokte reacties op. Zo wees premier Howard erop dat veel jonge vrouwen in Australië borstkanker krijgen en dat controle van groot belang is om tumoren al in een vroeg stadium te ontdekken.