RIJSWIJK - Prins Maurits valt in de smaak bij de vrouwen. 86 procent van hen vindt de oudste zoon van prinses Margriet en de vader van Anna, Lucas en Felicia de aantrekkelijkste prins die ons koninkrijk te bieden heeft.

Dat is donderdag gebleken uit 'De Grote Vorsten Populariteitspoll' die het tijdschrift Vorsten Royale, het maandblad over monarchie en vorstenhuizen, onder meer dan zevenhonderd respondenten heeft gehouden.

Aantrekkelijkst

Bij de prinsessen is Máxima de onbetwiste winnares. Zowel tweederde van de mannen als van de vrouwen vindt haar het sympathiekst, het best gekleed èn het aantrekkelijkst.

Koningin Beatrix staat wat dat betreft op de derde plaats, na prinses Marilène, de echtgenote van prins Maurits. Koningin Beatrix wordt wel het meest sympathiek gevonden van alle Europese vorsten en vorstinnen.

Scoren

Beatrix vindt enquêtes overigens over het algemeen ondingen, zo weet haar omgeving. Ze concludeert, als zovelen, dat met een bepaalde vraagstelling elk gewenst antwoord kan worden bereikt en dat het met haar en haar familie als onderwerp gemakkelijk scoren is in de media.

Op Europees niveau vinden de ondervraagden prins William van Engeland de leukste prins en prinses Victoria van Zweden de leukste prinses.

Menselijk

Vorsten Royale heeft ook gevraagd in hoeverre de ontboezemingen van prins Bernhard over zijn twee buitenechtelijke kinderen het beeld van de prins negatief hebben beïnvloed. De meerderheid heeft er geen hinder van: zij vindt de prins open en menselijk.