HILVERSUM - John Williams vertrekt als presentator bij het showbizzprogramma RTL Boulevard. Hij werd enkele weken geleden aangetrokken als een van de opvolgers van de naar Talpa vertrokken Beau van Erven Dorens, maar hij voelt zich niet happy in die rol.

"Hij heeft niet het gevoel dat hij in het programma 100 procent John Williams kan zijn", aldus een RTL-woordvoerder donderdag. RTL Boulevard gaat per 17 juni met zomerstop, maar Williams geeft er nu al de brui aan.

In de resterende uitzendingen is hij dus niet te zien. Hem zijn wel andere programma's bij RTL in het vooruitzicht gesteld. Bij RTL4 is hij al een van de presentatoren van House Vision.

Hoe RTL Boulevard komend najaar verder gaat is nog onduidelijk. De poule met presentatoren wordt steeds kleiner nadat Wilfred Genee eerder aangaf naar de nieuwe zender van John de Mol te verkassen.

Winston Gerschtanowitz lijkt ook in de gratie te zijn bij Talpa. "Misschien dat we Boulevard daarom vanaf volgend tv-seizoen over een geheel andere boeg gaan gooien", meldt de zegsman.