Advocaten van Marvel-bedenker Stan Lee hebben een nieuw straatverbod geëist tegen de voormalige zakenpartner van de stripauteur. Volgens het juridische team is Lee fysiek en mentaal mishandeld door Keya Morgan. 

Een paar weken geleden vroeg advocaat Tom Lallas namens Lee ook al een straatverbod aan. 

De advocaat ging vrijdag naar de rechtbank in Los Angeles, maar werd verrast door een nieuw advocatenteam van Lee. "Het was heel bizar", zegt Lallas in een reactie tegen Deadline

De nieuwe advocaten vroegen de rechter om het straatverbod te laten vallen, omdat Lallas dit nooit had mogen aanvragen. Hij zou namelijk helemaal niet namens Lee handelen en hem al maanden niet meer vertegenwoordigen. 

De rechter ging hierin mee, waarop het juridische team een nieuw verzoek voor een straatverbod indiende. Morgan wurmde zichzelf volgens de advocaten in het leven van Lee

De nieuwe advocaten stelden dat Morgan de 95-jarige bedenker van Marvel-superhelden zowel mentaal als fysiek heeft mishandeld. Ook zou hij 5 miljoen dollar (4,2 miljoen euro) van Lee hebben verkwanseld. En daarnaast zou hij Lee hebben geïsoleerd van zijn familie, blijkt zaterdag uit rechtbankpapieren in handen van TMZ. Zij eisten opnieuw een straatverbod voor Morgan. 

Heksenjacht

Morgan zelf ontkent de aantijgingen en spreekt van een heksenjacht die op touw zou zijn gezet door Stans dochter JC Lee. "Zij kan mij niet uitstaan, omdat Stan mij zo mag. Ik zal bewijzen dat de beschuldigingen aan mijn adres niet waar zijn. De waarheid zal naar buiten komen."

De voormalige persoonlijk verzorger van de hoogbejaarde Lee zegt ondertussen tegen Deadline dat Morgan en Stans dochter de stripauteur hebben uitgescholden en financieel hebben gemanipuleerd.

Linda Sanchez zegt verder dat ze nooit heeft gezien hoe Stan fysiek is mishandeld, maar dat ze wel blauwe plekken op zijn lichaam heeft ontdekt die zij niet kon verklaren.