De peetouders van de Britse prins Louis worden hoogstwaarschijnlijk geen leden van de koninklijke familie. Prins William en zijn vrouw Kate Middleton kiezen net als bij de doop van hun eerste twee kinderen, prins George en prinses Charlotte, weer voor vrienden of mensen uit de koninklijke hofhouding, zo verwachten de wedkantoren daags voor de doop van het jongetje.

Miguel Head, de afzwaaiende privé-secretaris van prins William, is de favoriet. Hij neemt deze maand afscheid van zijn baan.

Ook Tiggy Legge-Bourke is volgens de deelnemers aan de weddenschap een belangrijke kandidaat. Zij was na de dood van hun moeder, prinses Diana, jarenlang de nanny van William en diens broer Harry.

Verder worden Laura Lopes, de dochter van hertogin van Cornwall Camilla, en Rebecca Priestly, de voormalige privé-secretaris van Kate, genoemd.

Harry en Meghan

Britse media verwachten niet dat Harry en zijn vrouw Meghan een kans maken. Ook de wedkantoren hebben daar weinig vertrouwen in, gezien de hoge quoteringen.

Louis wordt maandag 9 juli gedoopt in Londen. De peetouders worden traditiegetrouw vlak voor de ceremonie bekendgemaakt. William en Kate kozen bij George en Charlotte voor goede vrienden en uit leden van de hofhouding die veel voor hen betekend hebben.

Zara Tindall, de nicht van William, is als peetouder van George het enige lid uit de koninklijke familie dat door het koppel gevraagd werd.