AMSTERDAM - De toestand van East 17-zanger Brian Harvey is nog kritiek. De zanger werd dinsdag overreden door zijn eigen auto in zijn woonplaats Essex. Hoe het bizarre ongeluk precies heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk.

Volgens zijn manager Simon Harrison reed de zanger achteruit met de deur open. Toen zijn deur botste met een andere auto raakte de zanger de controle over het stuur kwijt. Op dat moment is hij waarschijnlijk uit zijn auto geslingerd en overreden.

Harvey ligt in het ziekenhuis, waar hij diverse operaties heeft ondergaan aan zijn buik, de plaats waar de auto overheen reed. Ook heeft de zanger een gebroken been en brak hij zijn bekken op zes plaatsen. In het ziekenhuis kwam Harvey even bij. Hij wist toen nog wie hij was en dat stelt de artsen in ieder geval gerust, meldt BBC News.

Of het ongeluk een zelfmoordpoging is, kan men nog niet zeggen. Harrison geeft toe dat de zanger vorige week voor de tweede keer is opgenomen wegens een zelfmoordpoging. Hij had een overdosis slaappillen genomen. Maar 'dit was gewoon een ongeluk, dit zou je niet eens kunnen als je het probeert', aldus Harrison.

East-17 was een Britse Boyband in de jaren negentig. Zij scoorden een hit met 'Stay'. Harvey had echter een drugsprobleem en werd ontslagen. Hierna viel de groep uit elkaar.