Serena Williams wil zo snel mogelijk een broertje of zusje voor haar eerste kind, Alexis Olympia.

Dat vertelt de 23-voudig Grand Slam-winnares (36) aan het Amerikaanse tijdschrift InStyle. "We moeten er echt nog eentje bij hebben hoor. Ik weet niet of ik nog wil blijven tennissen als ik nog een baby krijg, daar moet ik het met mijn man Alexis sr. over hebben."

"Als ik niet zou hoeven werken, was ik al lang zwanger geweest. Hoewel het voor elke vrouw anders is, was mijn zwangerschap heel makkelijk tot en met de geboorte. Daarna was het wat minder," aldus Williams.

Haar dochter kwam in september via een keizersnede ter wereld. Dit was lichamelijk zwaar voor Williams. De kersverse moeder moest zes weken lang bedrust houden en kampte met vervelende bijwerkingen zoals bloedproppen in haar longen. Ze had daarnaast ook last van een postnatale depressie.

Onlangs maakte Williams haar rentree op Roland Garros in Parijs, waar ze wegens een blessure vroegtijdig moest afhaken. Nu lijkt de Amerikaanse weer helemaal klaar en opgeladen voor Wimbledon. Ze schreef het Grand Slam-toernooi in Londen al zeven keer op haar naam.

Op Instagram plaatste ze een aantal foto's van Roger Federer en haarzelf door de jaren heen, nadat ze beiden het befaamde toernooi op hun naam hadden geschreven. "Een jongen uit Zwitserland en een meisje uit Amerika, beiden 21 jaar oud, deelden vijftien jaar geleden voor het eerst het podium en dat zou niet de laatste keer zijn."