Patricia Paay is verheugd dat Johan Vlemmix zijn claim van twee ton in de sekspoppenzaak heeft ingetrokken.

"Het is blij nieuws. Ik ben blij dat hij zo verstandig is", laat Paays advocaat Johan Langelaar in een reactie weten. Hij en Paay zetten hun eis voor een schadevergoeding van 30.000 euro wel door. "Die laten wij zeker niet vallen", aldus Langelaar.

De zaak tussen de voormalige zangeres en de Eindhovense ondernemer dient woensdag. Paay wil geld zien, omdat Vlemmix een levensgrote sekspop van haar op de markt wilde brengen. Ze stelt dat haar carrière in het slop is geraakt door de geruchtmakende verspreiding van een plasseksvideo en dat Vlemmix misbruik van wilde maken van de situatie door een pop op de markt de brengen.

Langelaar ziet de zaak met vertrouwen tegemoet, al sluit hij niet uit dat er een schikking wordt getroffen. Daarvoor zal Vlemmix volgens de advocaat wel flink in de buidel moeten tasten.

Medelijden

Vlemmix liet maandag weten dat hij zijn claim "uit medelijden" voor Paay laat vallen. Overigens denkt hij niet iets te moeten betalen. "Ik heb geen een pop gemaakt, er is nog niet eens een opdracht de deur uitgegaan, dit kan zij nooit winnen."

De 69-jarige Paay heeft ook nog een zaak lopen tegen GeenStijl wegens de gelekte seksvideo. In die zaak doet de rechter eind volgende maand uitspraak.