Kit Harington en Rose Leslie, beiden 31 jaar oud, zijn zaterdag in het Schotse Aberdeenshire getrouwd. De twee Game of Thrones-acteurs gaven elkaar het jawoord in het Wardhill-kasteel. 

Het tweetal trouwde in het bijzijn van familie en vrienden, waaronder een aantal bekende sterren. Zo waren Game of Thrones-collega's Peter Dinklage, Sophie Turner, Maisie Williams en Emilia Clarke van de partij. Na afloop van de ceremonie werden de gasten verrast met een optreden van de Britse band Mumford & Sons.

Harington had de makers van Game of Thrones gevraagd rekening te houden met zijn bruiloft. De populaire serie zit namelijk midden in de opnames van het achtste en tevens laatste seizoen. De makers gaven gehoor aan zijn verzoek.

Verloving

Het koppel kreeg in 2012 een relatie en maakte vorig jaar september de verloving bekend. Vorige maand werd duidelijk dat ze zouden gaan trouwen in Aberdeenshire in het Wardhill-kasteel, de thuisbasis van de broer van Leslie. In het graafschap staat ook het Lickleyhead-kasteel, waar de ouders van Leslie wonen. Het kasteel werd in 1499 gebouwd en is van oudsher het verblijf van de Schotse Clan Leslie.

Harington en Leslie vertolken in de HBO-serie de rollen van Jon Snow en Ygritte. Het personage van Leslie verliet de serie in het vierde seizoen.