Boris Dittrich is niet vanwege de romantiek getrouwd. De oud-politicus wilde er zeker van zijn dat zijn partner rechten zou hebben in het geval hij zou te komen overlijden. Dittrich werd met de dood bedreigd.

In gesprek met Panorama vertelt de 62-jarige Dittrich dat hij in 2004 door de Hofstadgroep is bedreigd en daarom dag en nacht werd beveiligd.

"Ik had zo'n huisje voor de deur en twee bewakers die altijd met me meegingen. In die tijd jogde ik nog in het Vondelpark, nou eentje voor en eentje achter me. Ik vond het geen vertoning, maar ja",  aldus de schrijver van Barst, het geschenkboek voor de Spannende Boeken Weken.

"En op een gegeven moment ging ik naar de bakker in de Van Baerlestraat en dan ging eerst één beveiliger naar binnen die dan boos ging kijken naar iedereen die daar gewoon een brood wilde kopen. Het was geen doen."

Toen Dittrich uit de bakkerij was gelopen, bedacht hij zich dat zijn partner nergens recht op zou hebben als iemand hem op dat moment zou "neerknallen". "We hadden geen samenlevingscontract, helemaal niets op papier, nooit naar de notaris geweest. Dus ik kwam terug van de bakker en zei tegen hem: Zeg, wij moeten trouwen, hier en hierom. Hij keek op en zei: 'Nou, best.'"