Kim Kardashian maakt zich opnieuw sterk voor een gevangene met een uitzichtloze toekomst. Deze keer wil ze dat er een DNA-test wordt afgenomen bij de 59-jarige Kevin Cooper die al sinds 1985 vastzit voor de moord op vier mensen.

Kardashian roept de Californische gouverneur Jerry Brown op om een DNA-test af te nemen bij Cooper. De man zit waarschijnlijk al jaren onterecht vast op death row, meldt New York Post

Zo werd er gerommeld met bloedmonsters, zou er bewijsmateriaal zijn aangetroffen op een shirt dat Cooper nooit gedragen heeft en zou de enige overlevende van het bloedbad, een destijds achtjarig jongetje, de politie meerdere malen hebben verteld dat drie of vier witte mannen het huis betraden. 

Kardashian is niet de enige die vraagt om het DNA van Cooper opnieuw te onderzoeken. Ook de vrouwelijke senator Kamala Harris van San Francisco vraagt Brown hierom. De gouverneur heeft nog niet gereageerd op de tweet.

Vorige maand bracht Kardashian een bezoek aan de Amerikaanse president Donald Trump. Daar vroeg Trump gratie te verlenen aan Alice Johnson, een 62-jarige vrouw die al 21 jaar in een gevangenis in Alabama zit voor een drugsdelict.