SANTA MARIA - De advocaten van Michael Jackson hebben woensdag hun laatste getuige gehoord in het proces tegen de 46-jarige popster, die verdacht wordt van onder meer kindermisbruik. Naar verwachting houden de openbare aanklager en de verdediging begin volgende week hun slotpleidooien, meldden Amerikaanse media.

De laatste die plaatsnam in het getuigenbankje, was de acteur Chris Tucker. Die verklaarde dat hij de jongen die Jackson heeft beschuldigd, en met wie hij een tijdlang bevriend was, opvallend geslepen vond voor zijn leeftijd. De knaap zou hem geregeld hebben gevraagd om cadeautjes en gunsten. Tucker ging daar naar eigen zeggen op in omdat hij wist dat de destijds 12-jarige jongen kampte met kanker en gezinsproblemen.

De getuigenis van Tucker past precies in de strategie die de verdediging de afgelopen weken heeft toegepast. Die was erop gericht de geloofwaardigheid van de jongen en zijn familie onderuit te halen. Jackson zou de jongen, toen die 13 jaar oud was, dronken hebben gevoerd en seksueel hebben misbruikt. Ook zou hij de familie hebben ontvoerd en vastgehouden om hen te dwingen tot een ontlastende verklaring.

Jacksons advocaten hebben geprobeerd de jongen en zijn moeder af te schilderen als 'professionele klagers', die herhaaldelijk hebben geprobeerd beroemde personen met list en bedrog geld afhandig te maken. De getuigenlijst telde dan ook een groot aantal beroemdheden uit de Amerikaanse film- en televisiewereld.