AMSTERDAM - De Nederlandse donkere schone Touriya Haoud staat in het juni-nummer van het populaire mannenblad Playboy. Haoud is vooral bekend van haar optreden in de film 'Shouf Shouf Habibi'. Internationaal werkt zij op dit moment als topmodel in Milaan en Los Angeles.

In 2006 zal Nederland haar opnieuw kunnen bewonderen op het witte doek, als de Hollywood-film 'Five Fingers' uitkomt. In deze thriller vervult Touriya een rol naast Ryan Philippe (Cruel Intentions, I Know What You Did Last Summer) en Laurence Fishburn (The Matrix).

Een dag voordat het blad in de Nederlandse kiosken lag, verschenen er al foto's van de donkere schone op het internet. Op diverse weblogs zoals Jaggle.nl en Drijfzand.com konden de bezoekers de foto's bekijken.

Touriya is voor de fotoreportage afgereisd naar de zonnige Griekse stranden van Mykonos. Topvisagist Leco van Zadelhoff reisde met haar mee. De Playboy met de reportage van Touriya Haoud ligt nu in de winkel. De 'behind the scenes'-foto's van de naaktreportage zijn vanaf 26 mei te zien op Playboy.nl .