Roseanne Barr heeft tekst en uitleg gegeven over de tweet die haar vorige maand haar televisieserie heeft gekost. De tweet over Valerie Jarrett, oud-adviseur van de voormalige president Barack Obama, was volgens Barr antisemitisch en niet racistisch bedoeld.

"Ik heb me nooit ingelaten met racisme en zal dat ook nooit doen", twitterde Barr. "Ik ben niet zoals ik word afgeschilderd."

De gewraakte tweet, waarin de comédienne de afro-Amerikaanse moslima Jarrett de "baby van de Moslim Broederschap en Planet Of The Apes" noemde, ging volgens de actrice over "het antisemitisme van de deal met Iran". "Mensen met een laag IQ kunnen denken wat ze maar willen."

Barrs tweet over Jarrett heeft veel losgemaakt. Zender ABC besloot direct te stoppen met de reboot van Roseanne, de televisieserie waarin de comédienne de hoofdrol vertolkte.

Nu ze werkloos is, heeft Barr veel tijd gehad om na te denken. "Ik wil dat jullie weten dat ik in orde ben", twitterde ze donderdag. "Ik heb de tijd genomen om te reflecteren en inzicht te krijgen in wat ik heb gezegd en hoe dat verkeerd is opgevat." Ook liet de actrice weten "snel" haar verhaal te doen in de media.

Verbolgen

Na het plaatsen van de omstreden tweet op 29 mei hebben veel collega's van Barr verbolgen gereageerd en gezegd niet meer te willen samenwerken.

Kort daarna werd bekend dat het nieuwe seizoen van Roseanne niet wordt vervolgd.