Stan Lee is woensdag naar de rechter in Los Angeles gestapt om een straatverbod voor zijn zakenpartner Keya Morgan af te dwingen. De 95-jarige bedenker van veel Marvel-superhelden meent dat Morgan misbruik van zijn afhankelijkheid heeft gemaakt.

Morgan is vorige week gearresteerd op verdenking van het indienen van een valse politieverklaring. Hij beweerde dat er op 31 mei twee gewapende mannen voor de deur van Lee stonden en geld eisten.

Morgan week afgelopen jaar nauwelijks van Lees zijde. Hij maakte video's van de bekende stripauteur en begeleidde hem naar conventies.

Het drama met Morgan is een nieuwe tegenslag voor de hoogbejaarde Lee. Afgelopen jaar kreeg hij al te maken met een ernstige longontsteking. Ook raakte hij verwikkeld in een rechtszaak met mediabedrijf POW! Entertainment. 

Daarnaast meent Lee dat een voormalige zakenpartner zijn bloed heeft gestolen om als verzamelobject te verkopen en om er zijn handtekening mee te vervalsen op certificaten van echtheid voor comics.

De superheldenbedenker wordt ook nog beticht van seksuele intimidatie. Verschillende vrouwen die voor hem hebben gewerkt zeggen dat Lee meerdere malen vervelende opmerkingen en handelingen bij hen heeft gedaan.