SANTA MARIA - De beroemde Amerikaanse presentator Jay Leno heeft dinsdag een getuigenverklaring afgelegd in de zaak tegen de van kindermisbruik verdachte Michael Jackson. De komiek was een van de beroemdheden die de advocaten van de popster hebben opgeroepen om voor hem te getuigen.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Leno zei in de rechtbank van het Californische Santa Maria dat hij de motieven van de familie van het vermeende slachtoffer wantrouwt. Maar anders dan de advocaten van Jackson hadden gehoopt zei hij dat hem nooit om geld is gevraagd.

Geld

De advocaten stellen dat de familie alleen maar op geld uit is. Volgens hen zou de steenrijke Leno rond 2000 via de telefoon om een financiële bijdrage voor de medische behandeling van de jongen zijn gevraagd, die toen kankerpatiënt was. Maar de tv-presentator sprak dat tegen. "Ik heb nooit om geld gevraagd en ik heb nooit iets gestuurd".

'Held'

Leno zei dat de toen 10-jarige jongen hem in het telefoongesprek een "held" noemde en overdreven enthousiast was. Hij zei het vreemd te vinden dat een kind geïnteresseerd is in een komiek van boven de vijftig jaar. "Ik ben Batman niet", aldus Leno. De tv-presentator zei dat hij tijdens het gesprek de stem van een vrouw op de achtergrond hoorde, daarmee suggererend dat de jongen iets werd ingefluisterd. "Het leek allemaal heel geregisseerd", meende Leno.

Jacksons advocaten hadden van tevoren ook gezegd dat Leno zo argwanend was geworden dat hij de politie had gebeld. Maar volgens Leno heeft de politie contact met hem opgenomen, zonder dat hij precies wist waarom.

Leugenachtig

Jackson's advocaten hadden maandag ook al geprobeerd de moeder van het vermeende slachtoffer van Jackson onderuit te halen. Ze omschreven haar als een op geld beluste, leugenachtige vrouw. Ze zou onder meer in 2001 onder valse voorwendselen een uitkering hebben gekregen.

De advocaten van de zelfverklaarde King of Pop houden waarschijnlijk nog deze week hun slotpleidooi.