Nadat vrijdagmiddag op sociale media het gerucht werd verspreid dat David (43) en Victoria Beckham (44) op korte termijn hun scheiding zouden aankondigen, hebben de woordvoerders van het koppel de verhalen als roddels afgedaan.

Meerdere Britse journalisten, onder wie BBC-journalist Jonny Gould, meldden op Twitter dat voormalig voetballer David en ex-Spice Girl en modeontwerpster Victoria "trending" zouden worden. Er werd gehint op overspel door David Beckham.

Op deze berichten kwamen veel reacties. De woordvoerders van het stel, dat inmiddels al bijna negentien jaar getrouwd is, verwijzen de verhalen naar het rijk der fabelen. "Dit is fake social media news", luidt de verklaring aan de Britse krant The Mirror. "Er komt hierover geen verklaring aan, en ook geen scheiding."

Bij bookmakers werd zelfs geld ingezet op wanneer de scheiding precies aangekondigd zou worden. Een woordvoerder van Paddy Power laat nu weten dat het wedkantoor geen weddenschappen wat betreft een mogelijke scheiding van de Beckhams meer accepteert.