Penelope Cruz heeft er bij de Amerikaanse autoriteiten op aangedrongen opnieuw onderzoek te doen naar het vermeende misbruik van Dylan Farrow door haar vader Woody Allen, zodat de zaak definitief kan worden beëindigd.

Farrow beschuldigt haar vader ervan dat hij haar seksueel heeft misbruikt. Cruz, die in Allens films To Rome With Love en Vicky Cristina Barcelona speelde, vindt dat de zaak "opnieuw moet worden bekeken" als Farrow beweert dat de claim dat de regisseur haar als kind heeft lastig gevallen niet verzonnen is.

Haar moeder, Mia Farrow, spande de zaak in 1993 aan, maar de aanklagers kozen ervoor om geen aanklacht in te dienen - wat Woody recent ook naar voren bracht tijdens een interview met het Argentijnse nieuwsprogramma Periodismo Para Todos.

"Dit is iets dat 25 jaar geleden grondig is onderzocht door alle autoriteiten", vertelde Allen. "Alle partijen kwamen tot de conclusie dat het niet waar was. Dat was het einde en ik ging daarna weer verder met mijn leven."

Heropend

Cruz is van mening dat de zaak moet worden heropend, zodat Woody zijn naam voor eens en altijd kan zuiveren. "De zaak moet nog eens worden bekeken", aldus de actrice. "Als er ergens in de wereld een geval is dat niet duidelijk is, waarom zou je er dan niet nog eens naar kijken? Daar ben ik voor."

De Spaanse, die in 2009 een Oscar kreeg voor haar rol in Vicky Cristina Barcelona, onderstreept dat ze zich niet zal aansluiten bij de groeiende lijst van actrices die hebben geweigerd opnieuw met Allen te werken vanwege van de aanhoudende beschuldigingen tegen hem, vertelt ze aan Vanity Fair.