Meghan Markle, de vrouw van de Britse prins Harry, is opgenomen in de Vogue 25, de lijst met de meest invloedrijke en ambitieuze vrouwen in Groot-Brittannië. 

De hertogin van Sussex is volgens het magazine uitgegroeid tot een van de bekendste vrouwen van de wereld.

Eerder deze maand traden Markle en prins Harry in het huwelijk. De invloed van de hertogin reikt verder dan alleen op het gebied van stijl en kleding, waar ze bekend om stond tijdens haar acteercarrière.

Bij de bruiloft maakte Meghan een feministisch statement door het eerste gedeelte in St. George's Chapel alleen te lopen. Daarnaast nodigde ze met Michael Curry een zwarte bisschop uit. Daarmee toonde ze haar invloed in de vernieuwing van de Britse monarchie, aldus Vogue.

Meghan en Harry bezegelen huwelijk met kus
47
Meghan en Harry bezegelen huwelijk met kus

Dua Lipa

Ook bekende namen als J.K. Rowling, Amal Clooney en Stella McCartney staan op de lijst van de meest invloedrijke en ambitieuze vrouwen in Groot-Brittannië. Zangeres Dua Lipa is met haar 22 jaar de jongste vrouw in de Vogue 25.

De popartieste won dit jaar twee Brit Awards en heeft momenteel een wereldhit te pakken met One Kiss, in samenwerking met Calvin Harris. Afgelopen weekend mocht Dua Lipa het nummer ten gehore brengen voorafgaand aan de Champions League-finale tussen Real Madrid en Liverpool.