MELBOURNE - Popdiva Kylie Minogue is met succes geopereerd aan haar borstkanker. Dat heeft een chirurg van een ziekenhuis in het Australische Melbourne gezegd. De tumor is verwijderd en Minogue "is opgewekt en voelt zich goed", aldus de arts die de artiest vrijdagmiddag opereerde.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Minogue, die volgende week 37 jaar wordt, maakte de diagnose van beginnende borstkanker dinsdag bekend. Het nieuws riep in Australië geschokte reacties op. Zo wees premier Howard erop dat veel jonge vrouwen in Australië borstkanker krijgen en dat (zelf)controle van groot belang is om tumoren al in een vroeg stadium te ontdekken.

Eieren

De enorme media-aandacht voor de operatie van Australiës grootste popster heeft op het continent veel discussie opgeroepen. Uit protest gooiden gemaskerde jongeren zaterdag eieren en ijs naar journalisten die al dagen voor haar huis in Melbourne bivakkeerden. Daardoor werd camera-apparatuur beschadigd, maar niemand raakte gewond.

Sexy

Minogue groeide de afgelopen jaren uit van een soapactrice uit de Australische serie Neighbours tot een van de beroemdste zangeressen ter de wereld. Minogue heeft wereldwijd naar schatting meer dan 40 miljoen albums verkocht. Een deskundige Britse jury riep haar dit jaar uit tot meest sexy dertiger.