Roseanne Barr zit niet te wachten op medelijden nu ze door ABC van de zender is gehaald na ophef over een racistisch bevonden tweet.

"Heb geen medelijden met mij", schrijft de actrice op Twitter. "Ik wil me verontschuldigen voor de honderden mensen en geweldige (liberale) schrijvers en getalenteerde acteurs die hun baan hebben verloren vanwege mijn stomme tweet." Barr zegt vrijdag extra toelichting te geven in de podcast van acteur en komiek Joe Rogan.

De 65-jarige Barr maakte dinsdag in een tweet een toespeling op de afkomst en religie van Valerie Jarrett, de voormalig adviseur van oud-president Barack Obama. Jarrett heeft een Afro-Amerikaanse achtergrond en is moslim.

Naar aanleiding van die tweet besloot ABC, het netwerk dat Roseanne uitzendt, dat er geen nieuw seizoen meer komt van de serie. Barr heeft in een verklaring ook haar excuses aangeboden aan Jarrett en ABC. "Het spijt dat ik een grap heb gemaakt die niet uitdraagt waar ik voor sta. Ik hou van iedereen en ik heb spijt."

Dit was de televisieserie Roseanne
214
Dit was de televisieserie Roseanne

Weerzinwekkend

De tweet van Barr had niet alleen gevolgen voor de serie. Ook CM Partners, het managementbureau dat haar vertegenwoordigt, liet weten niet meer met de actrice te willen werken.

Eerder kondigde Wanda Sykes, de schrijfster van de serie, al aan niet meer voor de serie te willen werken. Actrice Sara Gilbert, die in de serie de dochter speelt van Roseanne, noemde de uitlatingen van haar televisiemoeder "weerzinwekkend."